eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elítélte a bíróság Stinget, mert kirúgta terhes alkalmazottját

Kárpótlást kell fizetnie Stingnek, mert kirúgta egyik alkalmazottját, amikor a nő terhes lett. A munkaügyi bíróság szexuális diszkrimináció miatt marasztalta el a világhírű énekest és feleségét, akik fellebbezni fognak a döntés ellen.

Jane Martin Stingék 800 hektáros nagy-britanniai birtokán dolgozott séfként; olyan világhírű vendégeknek főzött, mint Madonna, Sir Elton John és Bob Geldof.

Meg lehettek elégedve vele, mert gyakran rendelték át a család londoni otthonába is, hogy főzzön a gyerekeknek, pedig a brit fővárosban két dada, két házvezetőnő és egy komornyik állt a család szolgálatára.

Irányított pontrendszer


Stingék viselkedése azonban gyökeresen megváltozott, amikor kiderült, hogy Jane Martin gyermeket vár. Végül közölték vele: két séfjük közül az egyik feleslegessé vált, és kidolgoztak egy pontrendszert annak eldöntésére, melyikük végzi jobban a munkáját.

Az állapotos nő veszített - s egyúttal elveszítette évi 28 ezer fontos (10,2 millió forintos) állását is.

Trudie kikéri magának

A munkaügyi bíróság azonban megállapította: Stingék a pontrendszert úgy dolgozták, hogy csak Jane Martin veszíthessen - vagyis diszkriminálták őt, mert terhes lett.

Sting felesége azonnal bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. "Aki ismer engem, az tudja, hogy nevetséges azzal vádolni: anyaként azért bocsátottam el Jane Martint, mert gyermeket várt" - közölte Trudie Tyler.

Stingnek és Trudie Tylernek négy közös gyermeke van.

A bíróság június 8-án dönt arról, mekkora kártérítést kell fizetniük egykori alkalmazottjuknak.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×