eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Félig magyar a meleg-botrányba keveredett angliai cégvezér

Kedden lemondott állásáról a British Petrol mamutvállalat vezérigazgatója Lord Browne, miután egy vasárnapi újság kiteregette magánélete titkát: azt, hogy négy éven át férfi szeretőt tartott. A lord szerette volna letiltani a tényfeltáró riportot, de a bíróság a sajtószabadság védelme érdekében elvetette a kérelmét.

Angliában a homoszexualitás nem bűn és nem szégyen. A kormánynak, a közéletnek és a művészvilágnak több nyíltan homoszexuális tagja van. A baj ott kezdődik, ha valaki, különösen egy házas ember, titkon homoszexuális, és kellemetlen kalandba keveredik.

Ez történt korábban a welszi ügyek miniszterével, Ron Davies-szel, aki éjjel egy parkban szedett fel férfi prostituáltat, aki azután kirabolta, vagy pedig a Liberális Pártot vezető Jeremy Thorpe-pal, akit zsarolni kezdtek.

Diszkrét szexuális élet

Lord Browne története ezektől már csak abban is különbözik, hogy ő nem házas, de azt feltétlenül meg akarta akadályozni, hogy 27 éves volt férfibarátja jó pénzért többhasábos cikkben számoljon be viszonyuk részleteiről egy vasárnapi újságban.

Szexuális élete tekintetében Lord John Browne mindig diszkrét volt, és most a fiatalember, Jeff Chevalier nyilatkozatán kívül az háborítja fel, hogy egyes állítások szerint a cég pénzét is felhasználta szeretője költségei fedezéséhez.

A cikk megjelenése után azonnal lemondott vezérigazgatói állásáról, ami komoly anyagi kárral jár számára, ugyanis 41 évi BP-karrier és a csúcspozíció tíz éves ellátása után, júliusban készült nyugalomba vonulni, és ekkor közel négymillió font prémium, majd még ennél is nagyobb javadalmazás járt volna neki.

Magyar anya gyermeke

John Browne, egy angol katonatiszt és egy magyar hölgy fia, egyszerű tisztviselőként kezdte pályafutását a British Petroleum világcégnél és fokozatosan emelkedett a ranglétrán. A vállalat valaha anyagi problémákkal küzdött és nem utolsó sorban Brownnak köszönhető, hogy ma virágzik.

A gazdasági szakembert előbb lovaggá ütötték, majd elnyerte a bárói címet, lord lett. Karriereje most összeomlott. Mivel hamarosan amúgy is távozott volna állásából, kijelölt utódja, Tony Hayward azonnal a helyébe léphetett, tehát a BP részvény-árfolyamait nem rendítette meg Lord Browne személyes tragédiája.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×