eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az amerikai elnök megvétózta az iraki csapatkivonást

Megvétózta az iraki csapatkivonás határidejét rögzítő törvénytervezetet az amerikai elnök. George Bush szerint ugyanis a lépés egyenlő lenne a vereség beismerésével.

George Bush élőben közvetített beszédében úgy fogalmazott: a csapatkivonás határidejének kijelölése egyet jelentene a vereség dátumával.

Az elnök azt mondta, hogy elsietettnek tartaná az amerikai katonák hazarendelését, és hangsúlyozta: a lépéssel az al-Kaida terrorszervezetnek lehetősége nyílna arra, hogy új tagokat toborozzon és újabb forrásokra tegyen szert.

A washingtoni kongresszus a múlt héten fogadta el az iraki és az afganisztáni hadműveletek pótlólagos forrását biztosító javaslatot, amely a demokraták kezdeményezésére egyúttal az október 1-jei dátumot jelölte meg az iraki csapatkivonás megkezdésére.

Az elnöki vétó után - a törvényhozás kétharmados többségének hiányában - várhatóan egy kompromisszumos hadi költségvetési tervezetet fogadnak el, amely már nem tartalmazza az iraki kivonási menetrendet.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×