eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Freedom House: romlott a sajtószabadság helyzete a világon

A Freedom House szerint tavaly romlott a sajtószabadság helyzete a világban. A világ összlakosságának mindössze 18 százaléka él olyan országban, ahol teljesen szabad a sajtó.

A Freedom House a sajtószabadság helyzetéről közzétett éves jelentésében azt írja: különösen Ázsiában, Latin-Amerikában és a volt Szovjetunió országaiban tapasztaltak negatív folyamatokat.

A sajtószabadság nemzetközi napja, vagyis május 3-dika elé időzített jelentésben az amerikai civil szervezet név szerint említi Kínát, Vietnamot és Iránt, ahol 2006-ban jelentősen szaporodtak az internetes oldalakat sújtó korlátozások.

Az 1941-ben a szabadság és a demokrácia védelmére alapított, washingtoni központú, kormányoktól független szervezet szerint tavaly a világ 195 országából mindössze 74-ben volt teljes a sajtószabadság.

A Freedom House szerint a világ összlakosságának mindössze 18 százaléka él olyan országban, ahol teljesen szabad a sajtó.

Nyugat-Európában mindenütt szabad a sajtó, köszönhetően annak, hogy Olaszország Silvio Berlusconi médiamágnás miniszterelnök bukása után a "részben szabad" körből visszakerült a "szabad" sajtójú országok közé.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×