eur:
397.07
usd:
359.71
bux:
71919.84
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Harry otthagyja a hadsereget, ha nem mehet Irakba

Kilép a hadseregből Harry herceg, ha nem engedik Irakba. A brit hadsereg főparancsnoka dönti majd el, kiengedik-e a frontra a királynő unokáját, aki az iraki terroristák első számú célpontja lenne.

Egy ideje készül már az iraki bevetésre Harry herceg, a brit trónörökös kisebbik fia, de könnyen lehet, hogy a kalandból nem lesz semmi.

Nagy-Britanniában attól tartanak, hogy Harry lenne az iraki terroristák első számú célpontja, s az ellene esetleg megkísérlendő merényletek sok katonatársa halálát okoznák, és megsokszoroznák a brit áldozatok számát.

Ezért személyesen a hadsereg főparancsnoka dönti el, mehet-e a tervek szerint a jövő hónapban a frontvonalra. "Nem lesz könnyű döntés. Azzal sem akar senki könnyű pr-győzelmet felkínálni az iraki lázadóknak, hogy visszavonjuk a parancsot" - mondta egy neve elhallgatását kérő katonai forrás.

Az iraki lázadók már teljes erővel készülnek Harry érkezésére: a herceg fotóit szétosztották a fegyveresek között, és hatalmas vérdíjat tűztek ki a fejére.

Az egyik lázadó csoport azt tervezi, hogy elrabolja a herceget és levágja a füleit.

A 22 éves, hadnagyi rangot viselő herceg viszont mindenképpen szeretne Irakban szolgálni, és az egységétől származó értesülések szerint kilép a hadseregből, ha nem engedik ki a frontra.

"Amennyire tudjuk, eldöntött tény Harry iraki bevetése. Erre szerződött. Nagyon el lesz keseredve, ha nem engedik Irakba" - mondta a neve elhallgatását kérő forrás.

El lesznek keseredve a társai is, akik a lehető legbiztosabb védelmet ígérték a hercegnek.

"Ki van zárva, hogy miután elvégeztem az akadémiát, otthon üljek a seggemen, amíg az embereim harcolnak a hazájukért" - mondta Harry a 21. születésnapja alkalmából adott interjúban

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 11:52
×
×
×
×