eur:
396.74
usd:
359.42
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Lemondott a pénzügyminiszter Izraelben

Lemondott tárcavezetői posztjáról három hónapra - amíg rendőrségi vizsgálat folyik ellene egy sikkasztási ügyben - Abraham Hirshon izraeli pénzügyminiszter - jelentette be Hirshon ügyvédje.

A Kadima párti pénzügyminisztert azzal gyanúsítják, hogy 2003-ban szakszervezeti vezetőként elmulasztotta a rendőrségen jelenteni, hogy egyik alkalmazottja egymillió euró körüli összeget sikkasztott el bátyja feketepiaci hiteleinek fedezésére. Abraham Hirshon tagadja az ellene felhozott vádakat.

A miniszter ügyvédje hangsúlyozta, hogy ügyfele nem végleg, hanem csak ideiglenesen függeszti fel hivatali tevékenységét. Helyettesítéséről egyelőre nem rendelkeztek.

Az utóbbi években számos izraeli politikust vontak igazságügyi eljárás alá botrányos ügyeik miatt: Ehud Olmert miniszterelnök ellen korrupció gyanúja miatt folyik nyomozás, Móse Kacav elnököt nemi erőszakkal vádolják, Hájim Ramón volt igazságügy-minisztert pedig január végén bűnösnek találták szexuális zaklatás vádjában.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×