eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Chirac nem indul újra

Jacques Chirac francia államfő vasárnap este bejelentette, hogy nem száll harcba a harmadik megbízatásáért a közelgő elnökválasztáson. Chirac az Elysée-palotából sugárzott ünnepi tévébeszédében tudatta döntését a francia választópolgárokkal.

A második mandátuma végén járó 74 éves politikus ily módon tizenkét év után távozik az államfői tisztségből; megfigyelők széles körben erre számítottak.

Chirac később hozza nyilvánosságra, hogy az áprilisban és májusban rendezendő francia elnökválasztáson melyik jelöltet támogatja majd.

Chirac mostani döntésével elnöksége mellett összesen több mint négy évtizedig tartó politikusi pályafutását is lezárja. Karrierje során kétszer volt miniszterelnök, 18 évig pedig Párizs polgármestere, mielőtt 1995-ben először francia államfőnek választották. 2002-ben újraválasztották a szavazatok 82 százalékával, igaz, a második fordulóban a szélsőjobboldali Jean-Marie Le Pen volt az ellenfele.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×