eur:
388.84
usd:
361.41
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Nem számít háborúra a Moszad főnöke

Nem számít idén háborúra az arab országokkal az izraeli külföldi hírszerzés, a Moszad főnöke, akinek a helyzetértékelését más szolgálatok vezetőiével együtt vasárnap hallgatták meg a kormány tagjai.

Nincs háborús kockázat a Közel-Keleten 2007-ben - idézte Meir Dagan tábornok szavait egy magas beosztású illetékes.

Nagyjából egyetértett ezzel a katonai hírszerzés vezetője, Amosz Jadlin tábornok is, aki szerint "kicsi a lehetősége egy Szíria által kirobbantott háborúnak," de annak "nagy az esélye, hogy Szíria katonai választ adna egy izraeli katonai akcióra". Szíria Jadlin szerint folytatja a fegyverkezést és a háborús felkészülést.

Amír Perec védelmi miniszter azt hangsúlyozta, hogy Izraelnek "figyelmesen kell vizsgálnia" a Szíriából érkező információkat.

Szíriából békefelhívásokat hallunk, de egyidejűleg háborús készülődést látunk - fogalmazott Perec a közszolgálati rádióban.

Figyelmesen meg kell vizsgálnunk minden fejleményt, fel kell készülnünk a háború eshetőségére, de nyitva kell hagynunk a kaput a (béke)tárgyalások lehetősége előtt is - tette hozzá a védelmi miniszter.

A kormány meghallgatja a belbiztonsági szolgálat főnökének, a nemzetbiztonsági tanácsnak, a külügyminiszternek és a rendőrség vezetőjének az értékelését is a háborús veszély fokáról, a terrorizmusról, a palesztinokról, valamint Szíriáról és Iránról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×