eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hátborzongató képek: halott csecsemőkről készítenek másolatot

Nagy-Britanniában egyre többen szeretnének halott csecsemőjükről babát készíteni. A különleges "másolatok", amelyek szinte a megszólalásig hasonlítanak a valódi gyerekekre, sokak szerint segítenek enyhíteni a szülők gyászát.

A mechanikus csecsemők szinte tökéletes másolatai a valódi gyerekeknek. Mesterséges szív dobog bennük, szemeik üvegből vannak, a hajuk élethű és még ereik is látszanak.

Végtagjaikba és testükbe súlyokat tesznek, hogy karba véve is valódi kisgyereknek tűnjenek. A szülőknek lehetőségük van arra, hogy úgy öltöztessék a babát, mint saját csecsemőjüket.

Kedves vagy hátborzongató


Az "újjászületett babák" egyik brit készítője Wendy Graham, aki négy éve ad el műcsecsemőket a gyászoló szülőknek.

"Nagyon szomorú pillanat volt, amikor megkaptam az első képeket egy halott gyerekről. Reméltem, hogy a szülők meg lesznek elégedve a munkámmal, ha meglátják" - mondta Wendy Graham.

A nő elismerte, sokan hátborzongatónak tartják, hogy valaki szeretne egy másolatot halott csecsemőjéről.

"Csak azért, mert meghalt, még nem kell megfeledkezni egy gyerekről: egy ilyen baba élethű emlék lehet" - érvelt Wendy.
Amerikából indult

A halott csecsemőkről készített másolatok először az Egyesült Államokban tűntek fel, Európában csak most kezdtek el ezzel foglalkozni.

A megrendelők nem csak gyászoló szülők: olyan idős emberek is vásároljáka babákat, akiknek nem született unokájuk, vagy gazdag anyukák, akiknek lányai szívesen játszanak élethű babákkal.

Fontos, hogy elfogadják

Az egyik, a gyermeküket elvesztett anyák és apák számára létrejött tanácsadó szervezet úgy véli, nem szerencsés, ha a szomorú szülők "pótgyerekkel" csitítják gyászukat.

A szervezet munkatársa szerint a szülőknek jobb, ha szembenéznek a gyásszal, és nem egy bábot dédelgetnek, hanem más módon fejezik ki érzéseiket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×