eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csehországban már 2012-ben lehet euró

Csehország 2012-ben vagy 2013-ban térhetne át az euró használatára - véli a cseh miniszterelnök-helyettes, a közös európai pénznem bevezetése előtt azonban még több fontos reformot végre kell hajtani.

Az európai ügyekért felelős cseh miniszterelnök-helyettes, Alexandr Vondra közölte: "a közös európai pénznem, az euró bevezetése azon reformok megvalósításának a függvénye, amelyeket a korábbi kormányok állandóan halasztgattak."

Eszerint az euróövezethez való csatlakozás előtt meg kell valósítani a nyugdíjreformot, át kell alakítani a szociális támogatások rendszerét, a munkaerő piacot és még néhány más területet.

Alexandr Vondra kifejtette, hogy az euró elfogadásának menettervét az új konvergenciaprogram alapján fogják kidolgozni. A módosított tervezetet Csehország még az idén tavasszal szeretné az Európai Bizottság elő tárni.

A módosításra azért volt szükség, mert Csehország nem készült fel időben arra, hogy 2008-2010 között csatlakozzon az ERM II. pénzügyi rendszerhez, amely előfeltétele volt annak, hogy 2010-től Csehországban bevezethessék az eurót.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×