eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem függeszti fel atomprogramját Irán

Teherán továbbra sem hajlandó felfüggeszteni urándúsító tevékenységét, de kész garanciát adni arra, hogy atomprogramját nem használja katonai célokra - közölte a nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló.

Garanciákat ígért Bécsben az iráni főtárgyaló arra, hogy Irán nem használja katonai célokra atomprogramját. Ali Laridzsáni az osztrák fővárosban találkozott a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetőjével.

A megbeszélést egy nappal az ENSZ Biztonsági Tanácsa által az urándúsítás felfüggesztésére adott határidő előtt tartották.

Mohamed el-Baradei, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója pénteken küldi el jelentését, amelyben várhatóan csak azt tudja rögzíteni: Irán nem tett eleget a követelésnek.

Ali Laridzsáni úgy fogalmazott: a vitát csak tárgyalás útján lehet megoldani, és Teherán kész garanciát adni arra, hogy atomprogramját kizárólag békés célokra használja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×