eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Brutális kínzások az orosz hadseregben - képek és videók

Kevés hadseregben van olyan rossz sora az újoncoknak, mint az oroszban. A beavatások rendkívül kegyetlenek, évente több száz - egyesek szerint több ezer - kiskatona lesz öngyilkos, és még több szökik meg. Ízelítő a kínzási módszerekből.

A képgalériába válogatott rajzokat egy olyan férfi készítette, aki az orosz hadsereg történeteit gyűjti. Ezek a módszerek és történetek minden orosz családban ismertek, ahol a férfiak szolgáltak katonaként, márpedig Oroszországban ma is általános hadkötelezettség van.

A katonai szolgálat idejét ugyan a tervek szerint két évről előbb másfélre, majd egyre csökkentik, a probléma ettől még megmarad. Arról nem is beszélve, hogy sok sorkatonát erőszakkal kényszerítenek arra, hogy három évre hivatásosnak írjon alá a hadsereghez.

A kínzási módszerek igen változatosak. Az egyik, hogy a kiskatona végtagjait egymásba gabalyítják és ebben a pozícióban összekötözik, majd órákra úgy hagyják.

Érdemes kiemelni, hogy ez - és az összes többi - nem fegyelmi vétség miatti büntetés, hanem beavatási "szertartás", aminek nincs semmi más célja, mint az idősebb katonák szórakoztatása - akik újoncként hasonló kínokat éltek át.

Egy másik módszer a kezek és a lábak hát mögötti összekötözése, ami után az újoncot fellógatják valahova. Egy hasonlóan kegyetlen eljárás, hogy a katonát egy acélhordóba kényszerítik, amelyet előbb a tűző napra tesznek ki, és esetleg még éjszakára is kinn hagyják, az orosz időjárás szélsőségei közepette. Az összegörnyedt testtartás már önmagában is iszonyatos kín, ráadásul üríteni sem engedik ki a szerencsétlent.

Alsónadrágban a -20 fokban

Egy hasonlóan kimódolt kegyetlenség, hogy az újoncot egy alsónadrágban kihajtják a mínusz húsz (vagy még kevesebb) fokba, és ráöntenek egy vödör vizet - az eredmény elképzelhető. A technika is az idősebbek rendelkezésére áll, a hadseregben széles körben alkalmazott kézi generátorból például az újoncok testébe is lehet áramot vezetni, és próbálgatni, meddig bírja az áramerősséget.

Szerencsésebb vidékeken csak a rajzfilmekben látható, hogy gyufát tesznek valakinek a lábujjai közé, és meggyújtják. Ezt Oroszországban azzal is tetézik, hogy az ágyhoz kötözött kiskatonának még "bicikliznie" is kell. Szintén kedvelt módszer, hogy nehéz kisszékekkel vágják fejbe a kiskatonákat - ahogy az a következő videón is látható.



Ha már a filmen is látható ütlegelés unalmas, adhatnak gázmaszkot is a fiatal katonára, és amikor már kapkod a levegőért, jól mellkason vágják. Apropó gázmaszk: ha már eleget futott a baka 30 kiló téglával a hátán, gázmaszkkal még nehezebb. Ha ez sem elég, az öngyújtó is mindig kéznél van, egy kis tűzpróba erejéig.

Ha valakinek hosszú időn keresztül előretartott kézzel kell guggolnia, az orvosok szerint visszafordíthatatlan szövetkárosodást szenvedhet. Mindez azonban egyáltalán nem zavarja az idősebb katonákat, akik házi videókat is készítenek tetteikről, hogy a leszerelés után eldicsekedhessen a barátaiknak. Ehhez a rövid filmhez még zenét is választottak:



Mindemellett teljesen természetes a hadseregben, hogy a kiskatonáknak az otthonról kapott pénzt át kell adniuk az idősebbeknek. A kínok a katonaidő felénél érnek véget: ez az a mágikus dátum, amikor a katonák átkerülnek a másik oldalra, és vérmérséklettől függően törlesztenek az aktuális újoncokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×