eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

14 millió dolláros kártérítés 18 év börtönért

Tizennégymillió dolláros kártérítést ítéltek meg az Egyesült Államokban egy volt halálra ítéltnek, aki tizennyolc évet ült rács mögött ártatlanul.

Az ügyészség visszatartott olyan információkat, amelyek a most 44 éves férfi javára szóltak. John Thompson ezért 1985-ben tévesen ítélték halálra egy szállodai alkalmazott meggyilkolása miatt, és csak a 18 évvel későbbi perújrafelvétel során tudta bebizonyítani ártatlanságát - határozott a New Orleans-i bíróság, amelynek döntését a The Times-Picayune újság ismertette szombati számában.
A laboratóriumi vizsgálat eredménye, amely szerint  a rablógyilkosnak az áldozat nadrágján talált vére nem azonos a vádlottéval, 1999-ben, a kivégzés kitűzött időpontja előtt néhány héttel került  csak elő. A fellebbviteli bíróság a halálos ítéletet megsemmisítette és új pert rendelt el, amelyben a vádlottat ártatlannak találták.

A New Orleans-i ügyészség megfellebbezi az ítéletet. A bírósági döntésben elrendelt pénzügyi tehertétel "meglehetősen hátrányosan érintené működésünket és képességünket, hogy városunkat szolgáljuk" - fogalmazott Eddie Jordan körzeti ügyész.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×