eur:
394.47
usd:
355.78
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Mégis Magyarországról származhatott a brit madárinfluenza-vírus?

Nagy-Britanniában mégsem zárják ki a hatóságok a brit madárinfluenza-járvány magyarországi eredetét. A szigetországban ugyanaz az ázsiai vírustörzs jelent meg, amely miatt több ezer ludat öltek le januárban, Csongrád megyében.

A brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékügyi minisztérium helyettes főállatorvosa azt közölte: elképzelhető, hogy fertőzött volt az egyik Magyarországról érkező baromfitermék-szállítmány.

Emlékeztetett arra: a kelet-angliai madárinfluenzás eseteket a legnagyobb európai baromfifeldolgozó társaság, a Bernard Matthews egyik pulykafarmján észlelték. A cégnek Magyarországon is van termelőüzeme.

Azt már korábban megállapították, hogy Suffolk grófságban ugyanaz az ázsiai vírustörzs jelent meg, amely miatt több ezer ludat öltek le januárban, Csongrád megyében.

A napokban a brit és a magyar agrártárca vezetője is kizárta a brit madárinfluenza-járvány esetleges magyarországi eredetét.

Az érintett angliai pulykafarmon 2600 állat pusztult el a madárinfluenza H5N1-es vírusától. A fertőzés miatt 160 ezer szárnyast öltek le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×