eur:
394.22
usd:
355.54
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Káoszt okozott Európában a tél - képek

Nyugat-Európa több országában káoszt okozott a közlekedésben az erős havazás. Nagy-Britanniában mintegy 10 cm hó hullott csütörtökre virradóra, emiatt több repülőteret lezártak.

A brit főváros öt nagy légikikötője közül a szerda éjszaka hullott 10 centiméteres hó miatt a stanstead-i és a lutoni nem fogad gépeket. A gatwicki, valamint a birminghami légikikötőkből is több órás késéssel közlekednek a gépek; ez nyolc budapesti járatot is érint.

A London környéki és a dél-angliai autópályákon is komoly fennakadást okozott a havazás, és a metró is csak nagyobb késésekkel közlekedik. Több száz iskolát bezártak Angliában és Walesben.

Belgiumban 350 kilométeres torlódás

Belgiumban is csaknem megbénult a közlekedés az idei tél első havazása után. A Brüsszelbe vezető főutakon összesen mintegy 350 kilométeres torlódás alakult ki, de jelentősebb baleset nem történt. A helyzetet nehezíti, hogy a havazást felváltja az ónos eső.

A brüsszeli repülőtéren a kifutópályák megtisztításához szükséges idő miatt legalább 15 perces késéssel közlekednek a járatok, a vasúti közlekedés menetrendjét ugyanakkor nem borította fel a havazás, legfeljebb néhány perces késések vannak.

Hollandiában és Franciaországban is rossz a helyzet

<

A gyerekek élvezték (fotó: BBC)

Hollandiában az erős szél nehezíti a közlekedést. Az amszterdami Schiphol repülőtéren figyelmeztették az utasokat, hogy késések várhatóak, a le és felszállások közötti idő megduplázódik.

Franciaországban síntörés miatt késnek a nagysebességű Eurostar- és Thalys-járatok. A Lille közelében fekvő Oignies térségében az éjszaka tört el a sín, amely nem bírta el a hőmérsékletváltozást. Emiatt az Eurostar Párizs és London között közlekedő, a Thalys Párizs és Brüsszel között közlekedő járatai 25-30 percet is késhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×