eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Újabb halhatatlan halt meg

Meghalt Po Ji-po veterán kínai kommunista vezető, Mao Ce-tungnak, a Kínai Népköztársaság alapítójának egyik közvetlen harcostársa csaknem a mozgalom kezdeteitől fogva - jelentették kínai tömegtájékoztató eszközök.

Kilencvennyolc éves volt. Egy pekingi kórházban érte hétfőn a halál.

Egyike volt azoknak, akik lándzsát törtek 1989-ben a tavaszi kormányellenes tüntetések vérbe fojtása mellett. Po sokféle tisztséget töltött be a kínai kommunista állami és párthierarchiában.

Póttagja volt a Kínai Kommunista Párt politikai bizottságának, annak a pártszervnek, amely a tényleges döntéshozó hatalmat birtokolja a Kínai Népköztársaságban. Volt miniszterelnök-helyettes, állami tervbizottsági elnök, pénzügyminiszter, illetve a KKP központi tanácsadó bizottságának alelnöke.

Egyik fia, Po Hszi-laj jelenleg a kereskedelmi miniszter tisztét tölti be a kínai kormányban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×