eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ha nincs kormány, nincs ki ellen tüntetni

Csehországban a rendőrség többször is keményen lépett fel az összegyűlt tömegekkel szemben, ám mint utólag gyakran kiderült, a szigor nem mindig volt indokolt.

Emlékezetes a tavaly júliusi eset, amikor egy nem engedélyezett csehországi technoparti ellen a rendőrség vízágyúkat is bevetett, sőt gumibotokkal és más eszközökkel is megpróbálta szétoszlatni a fiatalokat, úgy, hogy később csaknem 50 sérültet kórházban kellett ápolni.

Ezt követően országos tiltakozó hullám indult a rendőrök fellépése ellen, a sajtó is bírálta a történteket, a kormány vizsgálatot rendelt el az ügyben és később maga a belügyminiszter is elismerte, hogy az akció során történtek rendőri túlkapások is, tehát a szigor nem volt teljesen indokolt.

A szakszervezeti tüntetések, mint például legutóbb az egészségügyi dolgozók országos tiltakozása általában békés légkörben, rendbontás nélkül zajlanak.

Jelenleg nincs is ki ellen tüntetni Prágában, hisz országnak immár négy hónapja nincs kormánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×