eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Leégett a Szentháromság székesegyház

Oroszországban leégett a Szentpétervár központjában álló Szentháromság székesegyház, sérültek nincsenek - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca szóvivője elmondta, hogy a tűz a 2004 óta tartó rekonstrukció miatt felállított állványzaton keletkezett, majd továbbterjedt a fából készült főkupolára.

A kupola beomlott, a lángok megrongálták a fémszerkezeteket és a kőboltozatokat is. A páratlan értékű kegytárgyak és szentképek mentésében járókelők segítettek.

Egyelőre nem közölték, mekkora kár keletkezett a műemlékben, csupán azt, hogy az épület megfelelő finanszírozással másfél-két év alatt állítható helyre.

A 3000 fő befogadására alkalmas Szentháromság Székesegyház 1835-ben épült. Híres kék fakupolái évente turisták ezreit vonzották.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×