eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

Összecsapások Afganisztánban

Afganisztánban 71 tálib harcos vesztette életét a vasárnapra virradóra végrehajtott nemzetközi hadműveletben. Az afgán hadsereg és a NATO vezette biztonsági erő katonái a Kandahár tartományban lévő egyik várost megrohanó szélsőségesekkel vívtak tűzpárbajt.

A harcokban 4 amerikai katona, négy afgán rendőr és az afgán hadsereg tizenkét tagja esett el. A tálib lázadók arról számoltak be, hogy a szövetséges erők vesztesége jóval nagyobb volt.

Közben összecsapások voltak Afganisztán nyugati részén is; ott 4 tálib fegyveres és 6 afgán rendőr vesztette életét. A NATO július 31-én vette át az ország déli részében a nemzetközi erők katonai akcióinak irányítását az amerikai hadseregtől.

A haderő több mint tízezer - túlnyomórészt kanadai, brit és holland - katonája állomásozik a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×