eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Milliók szenvednek a vízhiány miatt

Az elmúlt félévszázad legsúlyosabb aszálya miatt 18 millió kínai szenved ivóvízhiánytól. A tartósan forró és száraz idő 130 millió hektárnyi mezőgazdasági területen károsította meg a termést.

A sajtójelentések beszámolnak arról, hogy 17 millió szarvasmarhát nem tudnak kellően itatni a vízhiány miatt. Az érintett terület Kína 15 tartománya az ország délnyugati, a középső és északnyugati részein

A délnyugati Csungking városban már 70 napja nem esett az eső. A folyók kétharmada kiszáradt. A Jangce vízszintje a városnál száz éve nem volt ilyen alacsony.

Ugyanakkor az elmúlt egy hónapban a hőmérő higanyszála minden délután 35 fok felé emelkedett a térségben. A város 7,5 millió lakosának nincs elegendő ivóvize. A szomszédos Szecsuán tartományban, Kína legsűrűbben lakott területén 3,1 millió embernek nincs elegendő ivóvize.

A kínai kormány 100 millió jüan, azaz 10 millió eurós segélyt bocsátott a szárazság által sújtott tartományok rendelkezésére.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×