eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tomboló viharok Kínában

Kína déli részén már 93 halálos áldozata van a két hete tartó trópusi esőzéseknek. A viharokban 11-en eltűntek, több mint 500 ezer embernek pedig el kellett hagynia otthonát.

A polgári ügyek minisztériumának tájékoztatása szerint az áradások mellett továbbra is nagy veszélyt jelentenek a földcsuszamlások.

A legsúlyosabb csapás a dél-keleti Fucsien tartományt érte, ahol május 28. óta 45 ember vesztette életét.

A hatóságok közlése szerint a természeti csapás eddig kilenc tartomány 12 millió lakosát érinti. A kár megközelíti az ezer millió dollárt.

Közben az ország északi részén aszály van. A vízhiány több mint 7 millió embert és csaknem 9 millió hektár mezőgazdasági területet érint.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×