eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Olmert szerint értelmetlen a palesztin népszavazás

Értelmetlennek tartja a palesztin elnök által kiírt népszavazást az izraeli miniszterelnök.

Ehud Olmert úgy vélte: a referendum nem más, mint a palesztin frakciók egymás közötti játszmája. Hozzátette: június végére találkozót tervez Mahmúd Abbász elnökkel, de kevés esélyt lát az áttörésre.

Az izraeli miniszterelnök vasárnap európai körútra indul, hogy megpróbálja elnyerni az európai államok támogatását Ciszjordánia kiürítéséhez.

Ehud Olmert elképzelése szerint felszámolnák az elszigetelt zsidó telepeket, de több nagy telepet megerősítenének, és Izrael egyoldalúan meghúzná határvonalát.

A palesztinok ellenzik a tervet, és már az izraeliek többsége sem támogatja azt. A palesztin elnök július 31-ére népszavazást írt ki a palesztin nemzeti megegyezési tervről.

Mahmúd Abbász szerint van esély a megbékélésre, ha elfogadják az előterjesztést, amely elismeri a zsidó állam létét, és előirányozza az Izrael elleni támadások beszüntetését.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×