eur:
394.25
usd:
370.26
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Minisztériuma már nincs, mégis maradhat 50 milliós fizetéssel

Tony Blair brit miniszterelnök egy magánbeszélgetésben azt ígérte az elmúlt hetekben botránysorozatba keveredett helyettesének, John Prescottnak: egészen addig megtarthatja pozícióját, amíg ő a kormányfő.

John Prescott brit miniszterelnök-helyettes azóta nem tud kikeveredni a lemondását követelők hálójából, amióta kiderült: munkahelyi viszonyt folytatott egyik titkárnőjével.

Nem segített helyzetén, hogy a brit kormány átalakítása során megtarthatta ugyan kormányfő-helyettesi posztját, de elveszítette a korábban hozzá tartozó minisztériumot.

Ez utóbbi kapcsán ugyanis meglehetősen sokan felvetették a kérdést a Munkáspárton belül is: pontosan milyen jelentős napi teendője maradt, ami indokolja 133 ezer fontos (50,5 millió forintos) évi fizetését, szolgálati lakásait és a többi kiváltságot.

Cinikussá válnak az emberek

"Az utca emberének az számít, hogy konkrétan mit csinál. Megvan minden extra kiváltsága, de az nem túl világos, hogy milyen munkát takar a pozíciója. Ez teszi az embereket cinikussá a politikával, és különösen John Prescottal kapcsolatban" - fogalmazott Ian Gibson munkáspárti képviselő a BBC egyik rádióműsorában.

A miniszterelnök-helyettes azonban egyelőre sem posztjáról, sem kiváltságairól nem hajlandó lemondani: szalámi taktikát gyanít ugyanis a háttérben, és attól tart, ha felad akár egyetlen szolgálati lakást is, idővel mindent elveszíthet.

Nyilvános a program

Ezen a héten mindenesetre meglehetősen világos, mit csinál John Prescott: Tony Blair-t helyettesíti. Miután egy szemfüles fotós lefényképezte a miniszterelnök-helyettest, ahogy munkaidőben krokettezik, elfoglaltságát bizonyítandó a Miniszterelnöki Hivatal nyilvánosságra hozta teljes heti programját.

A sokakban felmerülő kérdés tehát már csak az lehet: mit csinál John Prescott, ha főnöke otthon van?

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×