eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ukrajnában zavartalan a lakosság gázellátása

Ukrajnában egyelőre zavartalan a lakosság gázellátása - mondta el az InfoRádiónak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke. Kovács Miklós úgy véli, hogy az oroszok azért állították vissza az európai gázellátást, mert nem mertek tovább blöffölni.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke az InfoRádiónak arról számolt be: a gázháborúnak - a politikusok és a szolgáltatók ígéretéhez hűen - eddig nem volt érezhető hatása a háztartásokban.

Kovács Miklós szerint Ukrajna gázfüggésének legfőbb oka az ország pazarló nehézipara, amely az európaihoz képest többszörös energiafelhasználással állít elő egységnyi terméket.

Az elnök úgy véli, az ország sebezhetővé vált, mert a gáz árának drasztikus emelése kiiktathatja az egész ukrán exportágazatot, vagyis a kohászatot és a vegyipart. Hozzátette: az ország saját kitermelésű energiahordozója egyébként hozzávetőlegesen fedné a lakosság szükségleteit.

Kovács Miklós az InfoRádiónak azt mondta: Ukrajna tisztában van megszorított helyzetével, épp ezért próbál megállapodásra jutni Oroszországgal ahelyett, hogy érvényes szerződései alapján a stockholmi gazdasági döntőbírósághoz fordulna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×