eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így ünnepeltek Európában

Európában látványos tűzijátékokkal ünnepelték az emberek az Újévet. Szilveszter éjszakáján több helyen szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be.

London

belvárosában százezrek ünnepeltek a metrósztrájk ellenére, amelynek a hatóságok szerint kevés hatása volt az óévbúcsúztatók közlekedésére. A Trafalgar-téren becslések szerint 220 ezren zsúfolódtak össze, és további 150 ezren várták az éjfélt a Temze partján, valamint a parlament híres óratornya, a Big Ben tövében. A tömeg biztonságára 2600 rendőr ügyelt.

Párizsban a Champs-Elysées-n a rendőrség becslése szerint félmillió ember köszöntötte az új évet. Országszerte összesen 25 ezer rendőr és csendőr vigyázott a rendre. A hatóságok attól tartottak, hogy megismétlődnek a novemberi külvárosi zavargások során tapasztalt erőszakos cselekmények.

Berlinben több százezren búcsúztatták az óévet a történelmi városközpontban álló Brandenburgi Kapunál. Az új évvel összefüggő várakozásokat tetézte, hogy az idén Németországban rendezik meg a labdarúgó világbajnokságot.

Moszkvában a hideg és nyirkos időjárás ellenére ezrek búcsúztatták 2005-öt a Kreml falainál. A nagy erőkkel kivonuló rendőrség csak kis csoportokban engedte be az ünneplőket a Vörös térre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×