eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Növelnék az uniós költségvetést az EP magyar tagjai

Az Európai Unió következő költségvetéséről szóló megállapodást tartják az elmúlt év legfontosabb eseményének az Európai Parlament magyar képviselői. A honatyák abban bíznak, hogy sikerül megemelni a közelmúltban kialkudott keretösszeget.

Szájer József, a néppárti frakció tagja az InfoRádióban azt mondta: további forrásokat szeretnének biztosítani a költségvetésben, a keretösszeget a parlament eredeti javaslatához szeretnék közelíteni. A Fidesz színeiben megválasztott képviselő azt ígérte, hogy az EP határozottan lép fel az ügyben.

Fazakas Szabolcs, a szocialista képviselőcsoport tagja kijelentette: az alkotmányos szerződés kétszeri elutasítása, valamint a júniusban megfeneklett költségvetési tárgyalások után jó, hogy a tagállamok meghatározták a keretszámokat. A szocialista képviselő is arra számít, hogy néhány milliárd euróval meg lehet toldani a költségvetést.

A liberális frakció tagja, Szent-Iványi István szerint a hétéves költségvetési vita lezárása nem igazi siker, de nem is kudarc.

A megállapodás megtörte a kudarc-sorozatot - vélte a politikus.

Az Európai Unió 2007-2013 közötti költségvetését az Európai Tanácsnak, a Bizottságnak és a Parlamentnek is jóvá kell hagynia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×