INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Növelnék az uniós költségvetést az EP magyar tagjai

Infostart / InfoRádió
Az Európai Unió következő költségvetéséről szóló megállapodást tartják az elmúlt év legfontosabb eseményének az Európai Parlament magyar képviselői. A honatyák abban bíznak, hogy sikerül megemelni a közelmúltban kialkudott keretösszeget.

Szájer József, a néppárti frakció tagja az InfoRádióban azt mondta: további forrásokat szeretnének biztosítani a költségvetésben, a keretösszeget a parlament eredeti javaslatához szeretnék közelíteni. A Fidesz színeiben megválasztott képviselő azt ígérte, hogy az EP határozottan lép fel az ügyben.

Fazakas Szabolcs, a szocialista képviselőcsoport tagja kijelentette: az alkotmányos szerződés kétszeri elutasítása, valamint a júniusban megfeneklett költségvetési tárgyalások után jó, hogy a tagállamok meghatározták a keretszámokat. A szocialista képviselő is arra számít, hogy néhány milliárd euróval meg lehet toldani a költségvetést.

A liberális frakció tagja, Szent-Iványi István szerint a hétéves költségvetési vita lezárása nem igazi siker, de nem is kudarc.

A megállapodás megtörte a kudarc-sorozatot - vélte a politikus.

Az Európai Unió 2007-2013 közötti költségvetését az Európai Tanácsnak, a Bizottságnak és a Parlamentnek is jóvá kell hagynia.


A címlapról ajánljuk