eur:
397.13
usd:
369.66
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul

Irakban ismét tüntettek a választási eredmények ellen

Irakban ismét ezrek tiltakoztak a december 5-ei parlamenti választások eredménye ellen. Közben szökési kísérlet közben több foglyot lelőttek egy bagdadi katonai támaszponton.

A tiltakozó felvonulást a Bagdadtól 125 kilométerre északra és szunnita Szamarrában szervezték, egy nappal a hasonló bagdadi és tikríti tüntetések után.

A városban már a múlt héten is a választások eredményeinek megsemmisítését követelték. A tömeg a választási bizottság lemondását követelte, miközben Amerika-ellenes és a leköszönő kormányfőt, a síita Ibrahim al-Dzsaafarit szidalmazó jelszavakat kiabáltak. Többen a bukott diktátor Szaddám Huszein portréit emelték a magasba.

Irakban a részeredmények szerint a síita konzervatív erők nyerték a választásokat.

Közben Irakban szökési kísérlet közben lelőttek több foglyot egy bagdadi katonai támaszponton. Egy rendőrségi forrás és a belügyminisztérium illetékese szerint több mint húsz rab vesztette életét, más belügyi források ugyanakkor csak "néhány" halottról tudnak, és azt állítják, hogy van áldozat a rendőrök között is. A rabok egy csoportja azután tört ki a fogdából, hogy az egyik elítélt elvette az egyik őr fegyverét.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×