eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
woman hand take out forint banknotes from atm
Nyitókép: dobok/Getty Images

Leállás jön szombaton az egyik nagy banknál – érdemes előre intézkedni

A banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt a K&H több szolgáltatása sem lesz elérhető a hétvégén.

A banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt a K&H elektronikus csatornái (internetbanki és mobilbanki alkalmazás) és az azokon elérhető pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások, valamint az ATM készpénzbefizetési szolgáltatás szünetelhet 2024. június 8-án 6 órától június 9-én 12 óráig.

A pénzintézet honlapján megjelent tájékoztatás szerint az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása is szünetelni fog ez idő alatt, a bejövő azonnali átutalások visszautasításra kerülnek, azokat a bankszünnapokat követően szükséges újra benyújtani. Az ezzel járó szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül.

A bank felhívta ügyfelei figyelmét, hogy a határidős teljesítéseket, a számlák kiegyenlítését, és a közterhek fizetését, ha lehetséges, a bankszünnapok előtti munkanapon rendezzék. A bankszünnapokra eső előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesítik.

A betéti és hitelkártyák használatára a bankszünnapok alatt a 2024. június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség.

A zökkenőmentes bankkártyahasználat érdekében arra kérik az ügyfeleket, hogy biztosítsanak megfelelő fedezetet bankszámlájukon a bankszünnapokra, valamint gondoskodjanak a megfelelő kártyalimitek beállításáról, mert a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton sem.

Az online bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseknél fennakadás, a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS üzenetek és az online vásárlást megerősítő SMS üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás fordulhat elő. A hónap folyamán még egyszer sor kerül majd hasonlóra: június 21-én 18 órától június 22-én 18 óráig.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×