eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Alfa Romeo/Facebook

Épphogy bemutatták, máris átnevezik az Alfa Romeo új modelljét

Az olasz törvények értelmében nem lehet Milanónak hívni a legújabb Alfa Romeót, mivel nem Olaszországban készül.

A nemrégiben bemutatott új Alfa Rome-modellnek nemcsak az elektromos mivolta, hanem extravagáns dizájnja is nagy hullámokat kavart, azóta pedig az is felmerült, hogy az olaszországi törvények értelmében nem is lehetne Milanónak hívni azt a terméket, ami nem Olaszországban készült.

Márpedig az új Alfa Romeóval éppen ez a helyzet. Mivel a Stellantis építőkészletéből alkották meg, ezért ugyanott gördül le a gyártósorról, mint két testvérmodellje, a Fiat 600 és a Jeep Avenger: a lengyelországi Tychyben, ahol egy letűnt korban a Kispolszki, majd a rendszerváltás után a Cinquecento, a Seicento és az utóbbi időben a Fiat 500 is született – írja a player.hu.

Az még nem zavarta a törvényhozókat, hogy a Fiat 500 nem talján földön készül, de az új Alfa Romeo neve már lecsapta a biztosítékot, hiszen nem Milánóban, de még csak nem is Olaszországban gyártják majd. Adolfo Urso kereskedelmi miniszter kelt ki nyilvánosan az ügyben, és bár hivatalos lépést még nem tett, a Stellantis mégis a névváltoztatás mellett döntött.

Mint az Alfa Romeónál mondják, annak ellenére, hogy szerintük a név minden jogszabályi követelménynek megfelel, és vannak sokkal fontosabb kérdések is, mint egy új autó neve, úgy döntöttek, hogy inkább beadják a derekukat, és a vevők szemében megőrzik a márkáról alkotott pozitív képet. A Milano neve ezért Alfa Romeo Junior lesz – olvasható.

Nem ez az első nézeteltérésük Olaszországgal, hiszen a kormány értelemszerűen a helyi autógyártást erősítené, Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezére azonban emlékeztetett rá, hogy amikor megalakult a Stellantis, az Alfa Romeo nagy pénzügyi gondokkal küzdött, és éppen az olyan modellektől függ a márka jövője, amelyeket nagy példányszámban, gazdaságosan lehet gyártani, mint az új Juniort.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×