eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Olajkút a nyugat-texasi olajmezőkön 2020. április 7-én. Az olajár esése miatt a benzin ára is jelentős mértékben csökkent.
Nyitókép: MTI/EPA/Larry W. Smith

Grád Ottó: nincs mozgástér a beavatkozásra az üzemanyagok áránál

Miközben ma már régiós szinten a hazai üzemanyagárak az élmezőnyben vannak, a kiskereskedelemben részt vevő vállalatok mozgástere nagyon szűk – mondta a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Már március közepén arról beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy sajtóeseményen, hogy az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük, különben a kormánynak be kell avatkoznia.

"Van egy megállapodás, mely szerint az üzemanyagárak a régió középmezőnyébe tartoznak. Ezt a megállapodást mi ellenőrizzük, akár a szövetségen, akár a Molon keresztül. Ha ez a megállapodás megtörik, akkor azt gondolom, hogy be kell avatkozni" – fogalmazott.

A nemzetgazdasági miniszter múlt csütörtökön berendelte a Magyar Ásványolaj Szövetség és a Mol képviselőit, mert a tárca közlése szerint a régiós átlagárhoz képest a benzin és a gázolaj ára is mintegy 7-9 százalékkal drágább. Nagy Márton tájékoztatta a feleket, hogy

a KSH olyan nyilvános, a regionális üzemanyagárakat monitorozó rendszert alakít ki, amely rendszeresen bemutatja majd az árkülönbségeket,

így referenciapontként fog szolgálni a megállapodás betartására.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára a módszertani különbségek miatt túlzónak tartja a 7-9 százalékos különbséget, a KSH monitorozó rendszere viszont segíthet a tisztánlátásban. Grád Ottó az InfoRádióban arról is beszélt, hogy a kiskereskedelemben részt vevő vállalatok mozgástere nagyon szűk.

"Maga a kiskereskedelmi árrés igen szűk, néhány forintos, tekintve azt, hogy az üzemanyagok értékesítését terhelő adók és a költségek is folyamatosan emelkednek. Nem szabad elfelejteni, január 1-jével bruttó 43 forinttal emelkedett mind a benzin, mind a gázolaj jövedéki adója, és az összes egyéb járulékos költség is magasabb szintre került, tehát egyre kevesebb a mozgástér ahhoz, hogy érdemben ebbe be lehessen avatkozni vagy módosítani lehessen" – vélekedett a főtitkár.

Grád Ottó elmondta azt is, hogy

az üzemanyag kiskereskedelmi árának nagyjából a fele valamilyen adó.

"Ez alapvetően az áfa, a jövedéki adó, amely jelentősen megemelkedett, de vannak olyan indirekt adók, amelyekre szintén fedezetet kell, hogy biztosítson az üzemanyagár, ilyenek például a kiskereskedelmi különadók, ami mintegy 3 százaléknak felel meg, de tekinthető költségként az energiahatékonysági kötelezettségi rendszerből fakadó teher, amit szintén kiterjesztettek az üzemanyag forgalmazása" – ecsetelte.

A megbeszélésen adózási kérdéseket nem érintettek – tette hozzá a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×