„Árak tekintetében az előszezonban megpróbáljuk tartani a tavalyi árainkat és főszezontól számíthatnak a vásárlóink egy 10 százalékos csekély áremelkedésre” – mondta Halász Anita, egy balatoni étterem munkatársa az RTL Híradójának.
A riportból a Blikk a fagyik árát emelte ki, itt 50 forintos a gombóconkénti drágulás,
így már 600 forintot kérnek el a vásárlóktól.
Ezt erősíti meg a likebalaton.hu körképe is.
Példaként mutatták, hogy egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával 2990 forintot kell fizetni a badacsonytomaji strandon, erre jön majd rá a főszezonban az áremelés.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke arról beszélt, hogy számítani kell áremelkedésekre, de azt a vendéglátósok a kereslethez fogják igazítani.
Pontosan azért, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már szinte szembetűnő vagy elfogadhatatlan, óvatosan emelnek.