eur:
385.38
usd:
355
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Felszisszen, ha megnézi a megemelkedett balatoni árakat

A tavalyi inflációnál kisebb mértékben emelik áraikat a balatoni vendéglátósok.

„Árak tekintetében az előszezonban megpróbáljuk tartani a tavalyi árainkat és főszezontól számíthatnak a vásárlóink egy 10 százalékos csekély áremelkedésre” – mondta Halász Anita, egy balatoni étterem munkatársa az RTL Híradójának.

A riportból a Blikk a fagyik árát emelte ki, itt 50 forintos a gombóconkénti drágulás,

így már 600 forintot kérnek el a vásárlóktól.

Ezt erősíti meg a likebalaton.hu körképe is.

Példaként mutatták, hogy egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával 2990 forintot kell fizetni a badacsonytomaji strandon, erre jön majd rá a főszezonban az áremelés.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke arról beszélt, hogy számítani kell áremelkedésekre, de azt a vendéglátósok a kereslethez fogják igazítani.

Pontosan azért, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már szinte szembetűnő vagy elfogadhatatlan, óvatosan emelnek.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×