eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Felszisszen, ha megnézi a megemelkedett balatoni árakat

A tavalyi inflációnál kisebb mértékben emelik áraikat a balatoni vendéglátósok.

„Árak tekintetében az előszezonban megpróbáljuk tartani a tavalyi árainkat és főszezontól számíthatnak a vásárlóink egy 10 százalékos csekély áremelkedésre” – mondta Halász Anita, egy balatoni étterem munkatársa az RTL Híradójának.

A riportból a Blikk a fagyik árát emelte ki, itt 50 forintos a gombóconkénti drágulás,

így már 600 forintot kérnek el a vásárlóktól.

Ezt erősíti meg a likebalaton.hu körképe is.

Példaként mutatták, hogy egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával 2990 forintot kell fizetni a badacsonytomaji strandon, erre jön majd rá a főszezonban az áremelés.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke arról beszélt, hogy számítani kell áremelkedésekre, de azt a vendéglátósok a kereslethez fogják igazítani.

Pontosan azért, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már szinte szembetűnő vagy elfogadhatatlan, óvatosan emelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×