eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Europe blue banner and yellow stars with European Union map inside
Nyitókép: titoOnz/Getty Images

Nem egészen úgy alakult az euróövezeti infláció, ahogyan várták

Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben lassult az euróövezeti éves infláció márciusban az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán ismertetett előzetes adata szerint.

Márciusban az éves infláció 2,4 százalék volt a februári 2,6 százalék után, az elemzői várakozások átlagában viszont 2,5 százalék szerepelt. Egy éve márciusban még 6,9 százalékot mértek.

Havi összevetésben 0,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak márciusban a februári 0,6 százalék után.

Márciusban az energiaárak 1,8 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól a februári nagyobb, 3,7 százalékos csökkenés után.

Az élelmiszer, dohány és alkoholtermékek árának éves növekedési üteme 2,7 százalékra lassult márciusban a februári 3,9 százalékról.

Februárhoz hasonlóan 4 százalékkal drágultak a szolgáltatások márciusban

Az energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció 2,9 százalékra lassult a februári 3,1 százalékról.

A márciusra vonatkozó végleges adatokat április 17-én közli az Eurostat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×