eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Még nagyobb kedvezmény a falusi csokban

Kihirdették a falusi csokról szóló rendeletet, egyértelműsítették a 2024-re vonatkozó szabályokat.

Több millió forintot nyernek azok, akik a már meglévő házukat szeretnék korszerűsíteni, bővíteni - állapítja meg a penzcentrum.hu a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet átnézve.

Az írják, hogy a 2630 településen elérhető támogatásról szóló szöveget a friss rendelettel összefésülték a januártól igényelhető csok plusz előírásaival.

A rendelet kimondja, hogy a vásárlással egybekötött korszerűsítésnél egy gyermek után felvehető összeg 1, 2 gyermek után 4, 3 vagy több gyermek után 15 millió forint lesz. Meglévő ingatlanok bővítése, korszerűsítése esetén ez az összeg 1 gyermek után 600 ezer, 2 gyermek után 2 millió forint, míg 3 vagy több gyermek esetén 7,5 millió forint.

Mindezek mellett a támogatott, 3 százalékos lakáshitellel kapcsolatban is történt egy fontos változás. A korábbiakkal ellentétben

a felvehető hitelösszeg akkor sem fog megfeleződni, ha már meglévő ingatlant szeretnénk bővíteni, korszerűsíteni.

Azaz 2 gyermek után minden esetben legfeljebb 10, 3 vagy több után pedig 15 millió forintnyi kölcsönt lehet majd igényelni.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×