eur:
396.04
usd:
369.62
bux:
70443.4
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pexels.com

Meglepő hatása lett az amerikai kamatcsökkentésnek egy befektetési piacra

A használt luxusórák ára az amerikai jegybank kamatemelései miatt kétéves mélypontra esett, viszont a kamatcsökkentés belengetésével ismét emelkedésnek indulhatnak az árak.

A Bloomberg Subdial Watch Index szerint a neves márkák, például a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet használt luxusóráinak ára jelentősen csökkent, ami az amerikai jegybank kamatemeléseire vezethető vissza. Most viszont vannak arra utaló jelek, hogy ez a pénzügyi nyomás hamarosan enyhülhet. Az amerikai jegybank szerdán utalt arra, hogy a kamatemelési sorozat valószínűleg véget ért, és Jerome Powell Fed-elnök szerint jövőre indulhatnak a kamatcsökkentések – idézi a Portfolio a Bloomberget.

Christy Davis, a Subdial – egy brit székhelyű másodpiaci órakereskedő és kereskedési platformot működtető cég – társalapítója szerint ez a váltás a használt órák újból felértékelődéséhez vezethet. „Ahogy 2024 felé tekintünk, a stabil és végül csökkenő kamatokkal járó puha landolás lehetősége optimizmusra ad okot az órapiacon” – jelentette ki.

A Bloomberg Subdial Watch Index a tranzakciós érték alapján a legtöbbet forgalmazott 50 legkeresettebb óratípus árát figyeli. Az index 2023-ban nagyjából 10 százalékos csökkenést tapasztalt, és

2022 eleji csúcspont után mostanáig több mint két éves mélypontra esett.

Davis megjegyezte, hogy az órák ára 2022 áprilisa és augusztusa között esett a legjelentősebb mértékben, amikor a Fed a legnagyobb kamatemeléseket hajtotta végre. A visszaesés ellenére az olyan keresett modellek, mint a Rolex Daytona, a Patek Philippe Nautilus és az Audemars Piguet Royal Oak továbbra is a kiskereskedelmi árakat jelentősen meghaladó áron kerülnek forgalomba a másodlagos piacon.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 25. 12:38
×
×
×
×