eur:
389.54
usd:
359
bux:
66038.2
2024. február 26. hétfő Géza
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mol nagy bevásárlást jelentett be

A Mol a Waberer's 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal. A Mol és a Waberer's a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén - jelentette be keddi közleményében a budapesti tőzsdén jegyzett olajipari nagyvállalat.

Az Indotek pedig ugyancsak közleményben jelentette be, hogy eladja a Waberer's International Nyrt.-ben 2020-ban megszerzett 28,9 százalékos tulajdonrészét; a 15 százalék után fennmaradó részvényeket befektetési szolgáltatón keresztül adja tovább.

A Mol közleménye kiemelte: a két vállalat stratégiai megállapodása támogatja a Mol-csoport hosszú távú fenntarthatósági célkitűzéseit.

Az Indotek Group a Waberer's részvényeinek 15 százalékát a Mol Nyrt. 100 százalékos leányvállalatának, a Mol Vagyonkezelő Kft.-nek értékesíti, amennyiben a vonatkozó engedélyek megszerzése ezt lehetővé teszi - írták.

A Mol és a Waberer's együttműködése során kiemelt figyelmet kap az üzemanyagok és kenőanyagok értékesítése, az alternatív üzemanyagok fejlesztése, az energiahatékonysági tudáscsere, valamint a speciális töltő- és szolgáltatópontok kialakítása is - tették hozzá.

Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a közleményben kijelentette: "Komoly lehetőségeket látunk a Waberer's és a Mol közötti kapcsolat szorosabbra fűzésében, és hiszünk benne, hogy ennek a stratégiai együttműködésnek nemcsak Magyarországon, de regionális szinten is pozitív hatásai lehetnek".

A Mol célja, hogy Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójával olyan közös projekteket vigyen sikerre, amelyek hozzájárulnak a vállalat SHAPE TOMORROW 2030+ stratégiájának megvalósításához. A stratégia célkitűzése, hogy a Mol kulcsszereplőjévé váljon Kelet-Közép-Európa alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságában, és alacsony karbonlábnyomú üzemanyagokkal lássa el a mobilitási szektort - hangsúlyozta közleményében a Mol.

Barna Zsolt, a Waberer's International Nyrt. elnök-vezérigazgatója az együttműködési megállapodás aláírásakor elmondta, hogy "a Mol-csoporttal kötött stratégiai megállapodás

egy közel húsz éves partnerség megerősítése,

amely új szintre emelheti a két vállalat kapcsolatát úgy, hogy maximálisan elkötelezettek a fenntarthatósági megoldások alkalmazásában."

A hazai tőzsdén jegyzett két nagyvállalat jelenleg is számos területen működik együtt: a Waberer's több helyszínen nyújt komplex logisztikai szolgáltatást a Molnak, míg a magyar olajvállalat többek között üzemanyagot, kenőanyagokat értékesít a Waberer's számára, amivel mind a nemzetközi fuvarozás, mind a belföldi disztribúciós tevékenység területén stratégiai beszállítónak számít. A Waberer's-csoport, 2006 óta segíti különböző szolgáltatásokkal a hazai olajvállalatot, így többek között a százhalombattai Dunai Finomító üzemben, ahol három nagyobb raktárt üzemeltet, valamint részt vesz a Mol-csoporthoz tartozó pozsonyi Slovnaft finomító logisztikai kiszolgálásában is. Az együttműködést tovább bővítve, idén októbertől a Waberer's leányvállalata az MPK Mol Petrolkémia részére termelési logisztikai szolgáltatásokat is végez Tiszaújvárosban - sorolta közleményében a Mol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Ilyenek lesznek a jövő telefonjai - Felejtsük el az alkalmazásokat?

Ilyenek lesznek a jövő telefonjai - Felejtsük el az alkalmazásokat?

Alkalmazás repülőjegyvásárláshoz. Alkalmazás szállásfoglaláshoz. Térképalkalmazás. Időjárásalkalmazás. Üzenetküldő alkalmazás. Csak hogy párat említsünk a telefonunkon egyre halmozódó alkalmazásáradatból, amin lassan nem győzünk kiigazodni. Úgy tűnik, hogy a német távközlési óriásnál, a Deutsche Telekomnál is felismerték ezt a problémát, és az idei MWC-n egy „app-free” telefon koncepcióval rukkoltak elő, természetesen a mesterséges intelligenciára támaszkodva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 26. 17:54
×
×
×
×