eur:
390.87
usd:
365.26
bux:
68170.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

58 millió forint jöhet? – Itt a legfrissebb csok-számítás

Kiszámolták, hogy mennyi pénzhez juthat az a fiatal család, amely három gyereket vállal. Az összeget lakásvásárlásra fordíthatják.

A portfolio.hu számításai szerint verhetetlen lesz jövőre a falusi csok, az új csok plusz és a babaváró hitel kombinációja. Egy három gyermeket vállaló, kistelepülésen családot alapító fiatal házaspár akár 58 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 30 millió forint visszatörlesztendő kedvezményes hitelt vehet igénybe – írja a lap.

Az újság részletesen, táblázatokba szedve számolta ki a támogatás mértékét. Azzal is kalkuláltak, hogy mi van akkor, ha egy vagy két gyereket vállal egy pár.

A két gyermeket vállalóknál ugyanez 24+28, az egy gyermeket vállalóknál 6+26 millió forint lehet.

A gyermekszámokba a már meglévő gyermekek is beleértendők, és használt ingatlan vásárlása esetén a felvett összeg felét kell vásárlásra, a másik felét korszerűsítésére és/vagy bővítésére fordítani.

A meglévő és az előre vállalt gyermek(ek) számát együttesen figyelembe véve az egygyermekesek 15 millió, a kétgyermekesek 30 millió, a háromgyermekesek 50 millió forint hitelt vehetnek fel, amennyiben megfelelnek a banki hitelképességi feltételeknek.

A lap ezek után táblázatokat is közöl aszerint, hogy valaki hány gyermeket vállal.

A legfontosabb, hogy

a három gyermeket vállalók akár 58 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 30 millió forint visszatörlesztendő kamattámogatott hitelt tudnak igénybe venni.

A számításaik azokra vonatkoznak, akik most állnak családalapítás előtt, előre vállalnak gyermeket, és 5000 fő alatti, preferált kistelepülésen épülő ingatlanba költöznek, ugyanakkor azok számára is segítséget nyújtanak ezek a táblázatok, akik nagyobb városban élnek, itt alapítanak családot, vagy vállalnak újabb gyermeket. Számukra a falusi csok természetesen nem elérhető, a többi támogatási forma viszont javarészt igen.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×