eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Ezt eszik a magyarok a büfékocsikban a Balaton felé utazva

Az idei nyári szezonban már tíz étkezőkocsiból – amelyek a Balaton IC-kben is közlekednek – hat már kívülről és belülről is megújult, és itt nemcsak az utaskomfort javult, a járművekbe új konyhatechnikát, modern berendezéseket szereltek - közölte a MÁV. AZt is megnézték, hogy mely ételt rendelik a legtobben.

A Balaton InterCity-ken június eleje óta már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott, melyek az étkezőkocsik legnépszerűbb termékei közé tartoznak - írja a MÁV.

A nyári szezonban Budapest és Keszthely között kétóránként közlekednek belföldi forgalomban étkezőkocsik a Balaton IC vonatok részeként, amelyekben a jellegzetes magyar fogások mellett új ízekkel kiegészített streetfood jellegű ételek is megtalálhatók az étlapon.

A turisztikai szezon ideje alatt

naponta 124 járat közlekedik valamely Utasellátó-szolgáltatással,

így belföldön találkozhatunk velük a Balaton mindkét partján, valamint Miskolc, Debrecen, Szeged és Pécs felé is.

A négy ízben kapható lepényekből országosan összesen 9 ezer fogyott - szolgáltatnak még egy adattal.

fotó: MÁV-Start
fotó: MÁV-Start

Külön kitérnek az éjszakai Corona és Adria IC-ékre is, amelyeken étkezőkocsi is közlekedik, ahol éttermi jellegű kínálatból választhatnak vacsorát az utasok.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×