eur:
390.7
usd:
364.07
bux:
68169.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
E-cigarettes on dark background in smoke, mocap, front view
Nyitókép: Aleksandr Pykhteev/Getty Images

"Megvédjük a magyar családokat" - reszkessen, ha Elf Barral üzletel!

A GVH a kiróható maximális, csaknem 40 millió forintos bírsággal sújtott egy szlovák webáruházat, amiért megtévesztően azt sugallta: legálisan rendelhetőek tőle Magyarországra e-cigaretta és Elf Bar termékek.

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható, dohányzást imitáló eszköz. Egyszerű használata és kompakt kiszerelése miatt vált népszerűvé, főleg a fiatal korosztály körében.

A Gazdasági Versenyhivatal tavaly nyáron párhuzamosan két szlovák webáruházzal szemben indított vizsgálatot, amelyek e-cigarettákat, illetve a kiskorúak körében népszerű, ezért különösen veszélyes Elf Bar termékeket forgalmaztak magyar nyelvű weboldalaikon.

„Kiemelt szigorral lépünk fel az Elf Bar forgalmazók ellen. A cég egyértelmű ágazati szabályokat és forgalmazási tilalmakat sértett meg, ráadásul a magatartása részben gyermekeket és fiatalkorúakat – vagyis sérülékenyebb fogyasztói kört – célzott meg arról nem beszélve, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalása szerint a szóban forgó termékek egészségkárosító hatásúak lehetnek.

Megvédjük a magyar családokat az Elf Bart illegálisan forgalmazóktól”

– szögezte le Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke.

A GVH Versenytanácsa így ezúttal is a kiszabható maximális bírság mellett döntött: 38,7 millió forintot rótt ki a szlovákiai Párkányban bejegyzett Bensons Europe s.r.o.-ra.

A NAV szigorúan ellenőrzi az Elf Bar illegális kereskedelmét, és ezidáig több száz akciót is szervezett, hogy ezt a fiatalok körében is népszerű speciális dohánygyártmányt kiszűrje a piacról. Az eddigi eredmények mérlege több mint

160 millió forintnyi lefoglalt áru és 20 millió forint bírság

– összegzett Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×