eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Volkswagen/Facebook

Indexkar, nein, danke! - fura autós változtatásra készülnek a Volkswagennél

Egy szabadalmi bejegyzés arról tanúskodik, hogy a VW-knál megszünne az indexkar.

A szabadalom szerint a hagyományos kar helyett a kormányról lehetne kiválasztani, hogy melyik oldalon villogjon az irányjelző - írja a Totalcar, amely tervrajzokat is mutat. Egyelőre más részlet nem derült ki, így például nem tudjuk, hogy érintőfelületben, vagy esetleg gombokban gondolkodnak.

Ez az ötlet azért nem tűnik jó megoldásnak, mivel sok olyan eset adódik, amikor a kormány nem áll teljesen egyenesen, amikor indexelni szeretne valaki, és ilyenkor a kormánnyal együtt forgó kapcsolók nem biztos, hogy egyszerűen kézre esnek. Szemben a karral, ami a kormánytól függetlenül fix pozícióban marad, nem kell gondolkodni rajta, hogy hol járhat épp - véli a szakújság munkatársa.

A megoldás nem új, ugyanis nem a Volkswagen az első gyártó, ami ilyesmiben gondolkodik: például a Tesla és a Ferrari már megcsinálta, mindkét gyártó gombokat használ kar helyett.

A német autóipar helyzetéről és terveiről itt hallgathat meg részleteket:

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×