eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának a Threads nevű, új mikroblog-szolgáltatását indítja el egy felhasználó mobiltelefonján Miamiban 2023. július 5-én. A Twitter-rivális Threadsre az Instagram felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, de regisztráció nélkül is nyomon követhetik kedvenc felhasználóik megosztásait az új alkalmazáson. A Threads az Európai Unióban szabályozási problémák miatt egyelőre nem hozzáférhető.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Őrületes tempóban nő a Twitter-konkurencia

Az Instagram új, kapcsolt alkalmazása, a Threads kevesebb mint öt nap alatt több mint 100 millió felhasználót regisztrált.

A Twitter riválisaként indított Threads alkalmazás kevesebb mint öt nap alatt több mint 100 millió felhasználót regisztrált, megdöntve ezzel a ChatGPT mesterséges intelligencia eszköznek az eddigi, leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazáskénti rekordját – írja a telex.hu a Yahoo News alapján.

Az egyik online adatforgalommérő alkalmazás adatai alapján a ChatGPT-nek két hónapra, a TikToknak kilenc hónapra, az Instagramnak pedig két és fél évre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a bűvös százmilliós számot.

Szerdán késő este az Apple és az Android alkalmazásboltokban, 100 országban indult el a Threads, amely a Quiver Quantitative online adatszolgáltató szerint magyar idő szerint hétfőn reggel 9-kor már átlépte a 100 millió felhasználót úgy, hogy az alkalmazás Európában még nem érhető el.

A Threads egyébként részben azért jött létre, hogy megszerezze azokat a Twitterben csalódott felhasználókat, akik azért pártolnának el az alkalmazástól, mert megvásárolta Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa.

Az utóbbi időben a Twitternek több riválisa is megjelent, de a legtöbbjük nem volt képes a trónfosztáshoz szükséges mértékben növekedni, a Threadsnek viszont várhatóan könnyebb dolga lesz, mivel szorosan ahhoz az Instagramhoz kapcsolódik, amelynek több mint egymilliárd rendszeres felhasználója van.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×