eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megszüntet a MÁV egy ingyenes utazási lehetőséget

Megszűnik az ingyenes utazás a Budapest-bérlettel a Nyugati pályaudvar és Ferihegy között közlekedő IC-ken.

A Nyugati pályaudvar és Ferihegy között közlekedő feláras vonatok InterCity-minőségű vonatrészei, kocsijai ismét csak a szükséges felár megváltásával vehetők igénybe 2023. július 1-jétől, szombattól - tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága sajtóközleményben szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a korábban bevezetett felármentesség az M3-as metró rekonstrukciója alatt enyhítette a közlekedési kényelmetlenségeket.

Több mint négy éven át lehetett Budapest-bérlettel igénybe venni a ceglédi vonal fővárosi szakaszán valamennyi vonatot.

2023. július 1-jétől, szombattól ezek a kedvezmények megszűnnek - írták.

A Budapest-bérletek a továbbiakban csak a személy-, a zónázó-, az InterRégió vonatokon, valamint a szegedi Napfény InterCity vonatok felármentesen igénybe vehető részében lesznek használhatók úgy, mint eddig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×