eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Small business owner calculating figures, looking at camera.
Nyitókép: Halfpoint Images/Getty Images

Kedvezményt kaptak a kisebb vendéglátóhelyek

Az adatszolgáltatási kötelezettségre haladékot kaptak, sőt, van, akinek jövőre sem lesz kötelező.

Júliustól már a vendéglátóüzletek és turisztikai attrakciók számára is bevezették volna a NTAK adatszolgáltatási kötelezettséget. A Magyar Turisztikai Ügynökség azonban szakaszos bevezetést javasolt, amit a kormány meg is fogadott – írja az Index.

A Magyar Turisztikai Ügynökség azt javasolta, hogy csak a 100 millió forint nettó árbevétel feletti szolgáltatók legyenek az első szakaszban érintettek, és a most megjelent Magyar Közlöny szerint rendeletében a kormány is így változtatott a szabályozáson.

2023. július elsejétől a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba történő adatok szolgáltatására és továbbítására kizárólag csak a tavaly 100 millió forintnál nagyobb nettó árbevételt elért vállalkozások kötelesek. A következő lépésben, 2024. január elsejétől pedig azokra vonatkozik az előírás, akiknek a 2022. évi nettó árbevétele szolgáltatási helyenként több mint 12 millió forint volt. Az ezt el nem érő vendéglátóüzletek és turisztikai szolgáltatók számára az adatszolgáltatás utána sem lesz kötelező.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×