eur:
390.92
usd:
366.57
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Boltzárat javasolnak a kereskedelmi dolgozók, egy fontos ünnepet érintene

Legyen december 24-e pihenőnap, azaz ne legyenk nyitva a kereskedelmi üzletek és az ott dolgozók készülhessenek a karácsonyra - javasolja egy szakszervezet.

A kereskedelmi munkavállalók is igényt tartanak a december 24-i pihenőnapra, ezért ennek elrendelését már az idei szenteste vonatkozásában is kezdeményezzük a jogalkotóknál – közölte a Napi.hu-val Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu keresztényszociális munkavállalói érdekképviselet elnöke.

Ahogy arról az Infostarton is beztsámoltunk a kormány jövőre munkamentessé tenné a karácsony környékét úgy, hogy az ünnep hetében csak egyetlen napot kellene dolgozni azoknak, akiket általános munkarendben foglalkoztatnak.

Bubenkó Csaba rámutatott: a rendelettervezet ugyan minden munkaadóra, de csak azokra az alkalmazottakra vonatkozik, akiket általános munkarendben foglalkoztatnak, vagyis hétfőtől péntekig, napi 8 órában.

A kereskedelmi szakszervezet elnöke felidézte: évek óta következetesen szorgalmazzák a jogalkotóknál, hogy a

december 24-e legyen a bolti munkavállalók számára is teljes mértékben pihenőnap

azért, hogy az év végi hajtásban már ők is a családjukkal tölthessék a szentestét és nyugodtan készülhessenek az ünnepekre.

Azt szeretnénk elérni, hogy erre az egy alkalomra, tehát kifejezetten december 24-ére a legnagyobb piaci szereplők esetében rendeletben szabályozzák a kereskedelmi munkavállalók pihenőidejét” – jelezte az érdekképviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×