eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ezúttal egészen más pályán nyert a Szerencsejáték Zrt.

Jogosulatlanul használta a magyar engedéllyel nem rendelkező lottoland.eu-t üzemeltető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaság a Hatoslottó szó és ábrás, valamint a Skandináv lottó és a Kenó szóvédjegyeket.

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntésének hatására az lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaság a "Hatoslottó plusz", a "Skandináv lottó+", valamint a "Kenó24/7" megjelölések magyarországi használatát április 20-tól beszüntette.

A Szerencsejáték Zrt. keresetében azt kérte a Fővárosi Törvényszéktől, kötelezze a lottoland.eu weboldalt üzemeltetető máltai székhelyű Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaságot a "Hatoslottó plusz", valamint a, "Skandináv lottó+", és a "Keno24/7" megjelölések magyarországi használatának abbahagyására, amit 2021. december 21-től folytatott.

A Szerencsejáték Zrt. azért indított peres eljárást, mert

lottoland.eu weboldalon használt "Hatoslottó plusz" megjelölés összetéveszthetőségig hasonlít a már jól ismert "Hatoslottó" védjegyéhez.

Hasonlóképpen összetéveszthetők a "Skandináv lottó" és a "Skandináv lottó+" megjelölések, illetve a "Kenó" és a "Kenó24/7" szómegjelölések.

A Szerencsejáték Zrt. álláspontja szerint a játékosok a Szerencsejáték Zrt. játékait a lottoland.eu weboldalon található szolgáltatásokkal könnyen összetéveszthették.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×