eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Sokan próbáltak szabadulni a Kádár-kockáktól - ilyen sikerrel

A rezsipánik miatt eladósorba került korszerűsítetlen Kádár-kockák alig ötöde talált vevőre az elmúlt kilenc hónapban, és azok is jellemzően 13–30 százalékos alku árán.

Átlag feletti mértékű, 13–30 százalékos alku árán tudták csak értékesíteni szigeteletlen, korszerűsítésre szoruló kockaházaikat azok az eladók, akik a rezsiszabályok módosítása miatt léptek piacra tavaly – derül ki abból az eladói motivációt felmérő kutatásból, amelyet az ingON.hu végzett a VG számára.

Vajnági Richárd ügyvezető a felmérés eredményét összegezve úgy fogalmazott, hogy tízből két Kádár-kockát, vagyis a korszerűtlen kockaházak egyötödét sikerült csak eladni a télen.

Volt olyan eladó – tette hozzá –, aki inkább engedett akár 30 százalékot is az árból, csak hogy szabaduljon az ingatlanától. Volt, akinek ennek érdekében elég volt csak 13 százalékkal az irányár alá mennie. De ez sem számít kevésnek és jellemzőnek, még akkor sem, ha általában véve is lassult a lakáspiac, és jelentősen visszaesett az adásvételek száma – olvasható.

A kutatásból az is kiderült, hogy az eladók tapasztalatai szerint a vevők elsősorban rezsibarát ingatlanokat kerestek, vagy olyanokat, amelyeket jelentős engedménnyel, bőven a piaci átlagár alatt tudnak megvásárolni.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×