eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina
A felújítás alatt álló Miskolctapolca Barlangfürdő 2018. január 26-án. A fürdőben január 27-én és 28-án bakancsos bejárást tartanak, ahol a vendégek megtekinthetik a nagyközönség elől elzárt, természet alkotta barlangi járatokat és a felújítás alatt álló barlangfürdőt is.MTI Fotó: Komka Péter
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Most dől el a miskolci barlangfürdő sorsa

Január 19-i ülésén dönt a helyi önkormányzat vagyonkezelő cége, hogy kinyithat-e újból a világhírű létesítmény.

A fürdő, két másikkal együtt január 9-e óta tart zárva, a megnövekedett energiaárak miatt. Eddig a szokásos karbantartási munkákat végezték le - számolt be a boon.hu.

A barlangfürdő bezárásának nagyon rossz visszhangja volt a fürdővendégek, a tapolcai szállásadók és vendéglátók körében. Ennek is betudható, hogy az újranyitás lehetőségéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közbenjárásával tárgyalásokat kezdett a városvezetés az érintett helyi vállalkozókkal. A megállapodás az volt, hogy

a barlangfürdő 2023. január 8-ig történő működtetéshez szükséges mintegy 60 millió forintot összeadják a felek.

A Miskolci Fürdők Kft. pedig azt a feladatot kapta, hogy a jelenleg ismert energiaárakkal dolgozzon ki egy a barlangfürdőre vonatkozó üzleti tervet. Erről dönt csütörtökön a város vagyonkezelő cége.

Veres Pál miskolci polgármester leszögezte: "Az önkormányzat vezetése számára egyértelmű az a várospolitikai cél, hogy - amennyiben lehetséges - a karbantartás után nyisson ki újra a Miskolci Barlangfürdő."

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×