eur:
394.02
usd:
364.82
bux:
65490.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Csodás Magyarország

Megmenekült Miskolctapolcán a Barlangfürdő, már jövő héten kinyit

A döntésről Miskolc polgármestere, Veres Pál tájékoztatta az InfoRádiót. Reményei szerint nem lesz szükség a jegyárak emelésére, de az évi 130 millió forint körülire tervezett veszteség csökkentéséhez támogatókat keresnek.

"A Miskolc Holding igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő január 26-án egész évre kinyit. Addig fejeződnek be azok a karbantartási munkák, amelyek egyébként is minden évben szükségesek" – jelentette ki Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Mint mondta, a hétvégén és jövő hét elején lesznek az úgynevezett "száraz lábas túrák", amelyek szintén rendkívül népszerűek, hiszen be lehet menni a Barlangfürdő területére. A fürdő vize ugyanis a barlangrendszerből érkezik, azzal egységet képez.

Veres Pál kifejtette: a Barlangfürdő éves vesztesége 130-135 millió forint, amit a Miskolc Holdinggal közösen vállalt a Miskolci Fürdők Kft. A költségvetés így is megfeszített 2023-ban a társaságnál és a városban is, ezért fenntartják annak lehetőségét, hogy további támogatást kérjenek azoktól a turisztika, az idegenforgalom és a vendéglátás területén tevékenykedőktől, akik részesülnek a Barlangfürdő nyitvatartásának pozitív hatásaiból.

"Nem adtuk fel, hogy akár kormányzati vagy központi szerepvállalást is kérnénk a működtetésre"

– mondta.

Veres Pál nem tudja, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségtől vagy kormányzati forrásból mekkora eséllyel kaphatnának támogatást, de folytatják a tárgyalásokat. Reméli, ha lazul a gazdasági szorítás országos szinten is, akkor az uszodákhoz hasonlóan segítséghez juthatnak. A látogatóknak egyelőre nem kell számítani az árak változására, előző év végén ugyanis már történt áremelés, most ezt próbálják tartani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×