eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
MOL üzemanyagtöltő állomás logója a XVIII. kerületben, a Puskás Ferenc utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

A MOL nagy-britanniai érdekeltségeit adta el

Értékesítette a Mol az Egyesült Királyságban birtokolt kutatási-kitermelési érdekeltségeit. A magyar olajipari cég ottani kitermelése már két éve jelentősen csökken.

A Waldorf Production Limiteddel megkötött ügylet vonatkozik többek között a Mol 20 százalékos részesedésére a Catcher, 50 százalékos részesedésére a Scolty & Crathes, valamint a 21,8 százalékos részesedésére a Scott mezőben. A vevő a 2021. január 1-jei értékelési dátumra 305 millió dolláros (több mint 120 milliárd forint) vételi ajánlatot tett, amelyre a standard vételár-kiigazítások vonatkoznak. Ezen túlmenően a szerződés jövőbeni feltételekhez kötött kifizetést is tartalmaz, amely főként az olajárak alakulásától függ a 2022-től 2025-ig tartó időszakban - írták.

A Mol márciusban jelentette be, hogy eladja a teljes upstream portfólióját (upstream: feltárás, fúrás, kitermelés) az Egysült Királyságban, ahol az elmúlt két év során jelentősen csökkent a kitermelésük. A megállapodás értelmében a Waldorf a mezőfelhagyási kötelezettségeiket is átveszi.

A Mol átlagos kitermelési költsége várhatóan javul a tranzakció lebonyolítását követően,

mivel az értékesített eszközök termelési költsége meghaladja az upstream portfóliójuk többi részének átlagos kitermelési költségeit - olvasható a márciusi közleményben, amelyben az értékesített eszközök listáját is közzétették.

A Mol a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei szerdán 2652 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 2300 és 3170 forint között változott. A Mol-csoport a legutóbbi, november elején közzétett jelentése szerint a tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) meghaladta az 1335 milliárd forintot (több mint 3,6 milliárd dollár) az idei első három negyedévben. A várakozásokat meghaladó eredmény miatt a társaság az év végéig a 4,1-4,4 milliárd dollár közötti tartományba emelte az éves EBITDA-iránymutatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×