eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Pumping equipment gas at gas station. Close up of a hand holding fuel nozzle
Nyitókép: Jung Getty/Getty Images

Megszűnt az ársapka, mégis átjárnak a magyarok Horvátországba tankolni

Aki nem tankolhat itthon hatósági áron, jobban jár a horvát benzinkutakon.

Horvátországban október végén felfüggesztették a benzinárstopot, de még így is megéri átjárni Magyarországról a szomszédba tankolni azoknak, akik idehaza nem hatósági áron tankolnak, ugyanis a benzinért 140, a gázolajért pedig 90 forinttal fizethetnek kevesebbet literenként a hazai üzemanyagárakhoz képest – írja az Index.

A horvát kormány október 24-én jelentette be, hogy már nem rögzíti a benzin árát, így kizárólag piaci árakon lehet tankolni a szomszédos országban. A horvát kormány 15 naponta felülvizsgálja, adott esetben megváltoztatja az üzemanyagok árát, úgy, hogy literenként 0,65 kuna kiskereskedelmi árrést határozott meg.

Az árstop felfüggesztése ellenére számos dél-dunántúli magyar vállalkozó jár át tankolni továbbra is Horvátországba, a hazai üzemanyagárak miatt ugyanis az utazással együtt is jobban megéri a szomszédban teletankolni az autókat.

Egy benzines autókkal közlekedő vállalkozó – akinek Harkányban és Siklóson is vannak üzletei – az az ATV Híradónak azt mondta, hogy megéri átutazni a szomszédos országba üzemanyagért, mert a telephelyétől mindössze 9 kilométerre van az első horvátországi benzinkút, ráadásul az ott kapott számlát ugyanúgy elszámolhatja a magyar vállalkozásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×