eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Napelemtáblák a Mátrai Erőmű (ME) Zrt. bükkábrányi új, az ország legnagyobb fotovoltaikus létesítményében az átadás napján, 2019. április 10-én. A 22,6 megawattos naperőmű beruházási költsége 5,4 milliárd forint.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Új naperőmű épül Kunmadarason

A tizenegy és fél milliárdból épülő erőmű jövőre már áramot termel.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. a kunmadarasi repülőtér közelében építi meg a 28,7 megawatt teljesítményű erőművet.

A fejlesztés célja, hogy a saját erőművi portfolióban és ezáltal a hazai energiatermelésen belül növekedjen a megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek aránya, és csökkenjen a villamosenergiaszektor fajlagos szén-dioxid-kibocsátása.

Az erőmű éves átlagban csaknem 15 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezi, egyidejűleg éves szinten 32 ezer 950 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása. A napelempark jelentősen hozzájárul a Nemzeti Energiastratégiában és a KEHOP-ban meghatározott célok, továbbá a klímavédelmi célkitűzések eléréshez is.

Az MVM Zöld Generáció Kft. az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, jelenleg 7 szélerőművet és több mint 100 naperőművet üzemeltet Magyarország területén. Középtávú stratégiája keretében folyamatosan bővíti környezetbarát erőművi portfolióját, jelenleg megvalósítás alatt álló Megújuló Programja keretében 33 új napelemparkot épít.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×